La Intel·ligència Emocional a l’entorn laboral

 
La Intel·ligència Emocional a l’entorn laboral
La Inteligencia Emocional en el ámbito profesional es la capacidad de gestionar los propios sentimientos y controlar las emociones para relacionarse asertivamente con los compañeros de trabajo.
L’autor de referència és Daniel Goleman, el qual ressalta que les habilitats essencials són: les Interpersonals (la relació i la comunicació amb les persones de forma empàtica, gestionant els vincles socials) i les Intrapersonals (la coneixença d’un mateix, per entendre i administrar les emocions).

En l’entorn laboral, cal treballar la Intel·ligència Emocional des de: 

• L’autoconeixement: per interpretar els propis sentiments i identificar les motivacions, a fi efecte d’atendre les preocupacions.
• L’autocontrol: per reconèixer, acceptar i resoldre les dificultats gestionant els canvis oportuns que permetin superar els obstacles.
• L’auto motivació: per ser conscient del propi estat d’ànim amb la predisposició d’aconseguir les fites i els objectius.
• L’empatia: per actuar amb les persones posant-se al lloc de l’altre.
• I les relacions socials: per comunicar i escoltar activament, fet que derivarà en un bon desenvolupament a l’empresa.

La Intel·ligència Emocional és innata o es treballa amb formació. La gran diferència psicològica en les persones és la visió positiva o negativa de les situacions, com s’entenen els comportaments i la manera d’afrontar les emocions per resoldre els conflictes. Un molt bon recurs és descarregar l’estrès practicant esport físic i/o fent meditació, per potenciar l’atenció com la consciència.
aColorBuscaprat
... ...