La importància de la Prevenció de Riscos

 
La importància de la Prevenció de Riscos
El marc normatiu de la Prevenció de Riscos Laborals (PRL) a l’empresa identifica els drets i deures com les responsabilitats i sancions. Essent obligatori l’anàlisi dels factors de risc i els danys professionals a l’entorn de treball, en matèria de prevenció com de protecció per les persones.
Els empresaris són responsables de la planificació, la gestió i el control de la prevenció a l’empresa. Han d’aplicar mesures individuals i col·lectives, segons les funcions dels professionals, elaborant un pla d’emergència i evacuació.  Alhora que els treballadors/es són responsables de dur a terme les normes de PRL de l’empresa.
 
És essencial disposar d’unes condicions laborals i una cultura preventiva per identificar i evitar danys dels treballadors/es, en el context de Seguretat i Salut en el Treball (SST). Cal valorar els àmbits i les activitats laborals per relacionar les condicions amb els factors de risc, determinant els requisits i les necessitats com a mesura de prevenció a aplicar.
 
Hi ha diferents tipus de riscos professionals i factors de risc segons les situacions de perill. S’han de descriure i registrar els possibles accidents de treball i les malalties professionals, en relació al perfil i a les tasques laborals per evitar-los o disminuir-los. També cal implementar un pla de seguretat, desenvolupant una senyalització i uns protocols d’actuació; per si es dona el cas. A més, de valorar les condicions de protecció en els llocs de treball, els equips, els recursos i les instal·lacions.
 
La Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL) detalla l’adequat nivell de protecció per la salut dels treballadors/es, a fi efecte d’evitar la probabilitat de riscos i el perill en l’àmbit empresarial pel benestar físic, mental i social de les persones.
aColorBuscaprat
... ...