La igualtat entre dones i homes a les empreses

 
La igualtat entre dones i homes a les empreses
La igualtat laboral entre gèneres és un debat social i polític que està latent a la ciutadania, essent un principi bàsic de la Declaració Universal de Drets Humans que afecta a les persones com a la societat a diferenciar entre la realitat i la legalitat.
Tot treballador/a (independentment del sexe) ha de ser tractat per igual davant la llei, ha de disposar de les mateixes oportunitats, no ha de ser discriminat ni assetjat, com també ha de poder viure amb autonomia i llibertat. Les dades estadístiques i els indicadors mostren la desigualtat en base a l’exclusió històrica de les dones, la relació d’elles amb les tasques de la llar com amb els fills o les persones dependent al càrrec, la desviació salarial entre sexes, els prejudicis i estereotips a l’esport, com la violència de gènere.
 
Els plans d’igualtat a les empreses són vitals per equilibrar les oportunitats entre homes i dones a l’organització, els quals han d’incorporar:
- una bona gestió de la cultura corporativa
- una formació interna i/o continua dels equips
- una comunicació no sexista
- unes condicions laborals i salarials per igual
- una selecció i promoció equilibrada
- un exercici corresponsable del temps de treball
- una salut i prevenció adequada en cada cas 

Cal tenir cura i posar fi a la desigualtat laboral a la feina doncs l’art. 28 de l’Estatus dels Treballadors estableix que “l'empresari està obligat a pagar per la prestació d'un treball ... i no es pot produir cap discriminació per motiu de sexe en cap dels seus elements o condicions” o la persona afectada pot fer una reclamació a la Inspecció de Treball (o a la via judicial) per reclamar els seus drets.
aColorBuscaprat
... ...