Els tipus de líders a l’empresa

 
Els tipus de líders a l’empresa
Hi ha diferents tipus de líders a les empreses, alguns gestionen equips de persones disposant d’aptituds i actituds innates per dirigir i d’altres necessiten adquirir competències per redefinir el seu perfil professional.
El mode de lideratge està relacionat amb el tipus i l’activitat empresarial com amb les funcions departamentals dels llocs de feina, però podem classificar els estils en:

- Líder autoritari: enfocat a treballar per odres amb un control constant; és inflexible, no aporta comunicació ni opció a canvis.
- Líder carismàtic: disposa d’elevades habilitats comunicatives, extravertit i pròxim.
- Líder democràtic: escolta activament al seu equip, atenent-lo i motivant-lo per obtindré la major productivitat; sempre buscant l’acord col·lectiu i la participació de tothom.
- Líder “laissez-faire”: és passiu i delega autonomia a les persones, sense fer el seguiment per coordinar les tasques a realitzar.
- Líder paternalista: atén i supervisa, essent conciliador i evitant les discussions per sobre de les necessitats empresarials.
- Líder transaccional: treballa en base a objectius, recompensant els empleats si s’assoleixen i sancionant-los si no.
- Líder transformacional: amb naturalitat busca l’adaptació de les persones amb l’organització. 

L’evolució actual ens situa en un líder efectiu que ha de caracteritzar-se per treballar d’acord a les persones a càrrec en relació a la missió, visió i valors de l’empresa. Ha de ser motivador, considerat, responsable, innovador, comunicatiu, conscient, inspirador i disposar d’intel·ligència emocional per obtenir el màxim del seu equip.
aColorBuscaprat
... ...