Els “pros” i “contres” dels autònoms

 
Els “pros” i “contres” dels autònoms
Treballar per compte propi té avantatges i desavantatges, és un col·lectiu que sempre ha d’estar adaptant-se a la variabilitat de l’economia per superar les crisis amb una bona política empresarial flexible. L’autònom és una persona amb una activitat laboral personal independent, sense un sou fixe.
Hi ha diferents tipus d’autònoms: els treballadors que tenen un petit negoci, els professionals que estan col·legiats o tenen feines liberals, els dependents d’un sol client, els col·laboradors que treballem amb familiars, i els administradors.
 
Els autònoms tenen plena llibertat per gestionar el seu temps i la seva feina sense pressió de ningú, trien el seu horari com les vacances per conciliar la vida laboral i familiar, poden escollir els clients i els proveïdors pel seu negoci com el producte o servei a comercialitzar; amb beneficis fiscals respecte a les societats. Aquests són els avantatges, sempre treballant sols, pel bo i pel dolent.
 
Doncs els desavantatges dels autònoms són: que el seu aprenentatge ha de ser continuo per estar al dia, competeixen per mostrar confiança i credibilitat en comparació a les societats, tenen una elevada responsabilitat d’elecció davant de les incerteses amb l’objectiu de venda i productivitat, no es poden posar malalts per no perdre facturació i no tenen accés a la prestació d’atur. A més, són responsables de totes les funcions departamentals del negoci: des de la part creativa, comercial, financera a la de tresoreria. Dedicant molt temps a realitzar gestions administratives per controlar tant les comandes, els costos com el volum de feina per avançar i continuar en actiu.
aColorBuscaprat
... ...