Com afrontar la incorporació post-ERTO en tornar a la feina

 
Com afrontar la incorporació post-ERTO en tornar a la feina
Un elevat percentatge de persones s’incorporaran en breu a la feina per tornar a la “nova realitat” laboral post-ERTO. Hi ha treballadors que han mantingut la feina durant el COVID i han absorbit totes les tasques de les diferents àrees de negoci, mentre que d’altres es reincorporaran al seu lloc de treball on s’hauran d’adaptar a nous canvis després d’una desconnexió improvisada i total.
El discurs general és “agrair” la possibilitat de tenir feina, doncs l’actual època ens ubica en una difícil situació empresarial per la paralització de la facturació amb la mateixa estructura i despesa de negoci. Molts empresaris han hagut de tancar, uns s’han mantingut i d’altres potser es transformaran en futurs acomiadaments.
 
Per mantenir la feina, les empreses han de continuar en actiu i els treballadors han de ser conscients que és el moment de donar una empenta. Cal anar a treballar des del punt de vista d’un autònom, organitzant el temps per assolir els objectius de l’activitat empresarial.
 
La visió del treballador és valorar les condicions i la flexibilitat laboral, mentre l’organització aporta les eines i els recursos. Els empresaris han de percebre la confiança i l’auto responsabilitat de les persones per continuar “lluitant”. Un punt clau és aconseguir un model col·lectiu per créixer personalment i en equip, doncs són moltes les hores al dia les que es destinen a la feina i tothom ha de contribuir per convertir aquest temps en moments per gaudir de l’esforç mutu, aportant una dosi de positivisme per aconseguir un “estat de flow conjunt”.
aColorBuscaprat
... ...