Certifica la teva experiència professional

 
Certifica la teva experiència professional
Per potenciar les competències laborals i millorar el perfil professional, una òptima opció és certificar l’experiència i/o formació “no formal” adquirida durant la trajectòria personal.
Acreditar oficialment els coneixements i les capacitats en el sector obre portes per incorporar-se a una nova feina o millorar l’actual. Hi ha diferents unitats o conjunts de competències a convalidar de l’activitat professional que es poden qualificar amb validesa a l’estat Espanyol.
 
Aquesta gestió permet incrementar les possibilitats d’empleabilitat dels treballadors/es, per la qual s’ha de complir els següents requisits:
- Disposar de la nacionalitat espanyola.
- Ser major de 18 anys per un Nivell I, o major de 20 anys per un Nivell II i III.
- Tenir experiència laboral i/o formació relacionada amb la competència professional a acreditar. En el Nivell I cal justificar un mínim 2 anys d’experiència (1.200 hores treballades) en els últims 10 anys o almenys 200 hores de formació; mentre que, en el Nivell II i III cal justificar un mínim 3 anys d’experiència (2.000 hores treballades) en els últims 10 anys o almenys 300 hores de formació. 

Cal revisar el Catàleg Nacional de Qualificacions Professional (CNCP) i estar alerta de l’obertura de convocatòries al SEPE per fer la inscripció. Per més informació es pot accedir al Institut Nacional de Qualificacions > https://incual.mecd.es
 
En el cas dels/de les cuidadors/es de persones en  situació de dependència també hi ha una habilitació professional que és imprescindible gestionar abans del 12/12/2020 per la Generalitat de Catalunya; aquesta serà necessària per poder continuar treballant en aquest àmbit.
aColorBuscaprat
... ...